Generali a plătit despăgubiri pe poliţe de locuinţe cu 20% mai mari din cauza zăpezii

Generali, o companie de top zece pe piaţa asigurărilor generale, a plătit în primele două săptămâni din luna februarie despăgubiri de 114.000 de euro pe poliţe de asigurare a locuinţelor, majoritatea în contul daunelor produse de ninsori şi viscol. Din cauza condiţiilor meteo extreme, valoarea despăgubirilor achitate în prima jumătate a lunii februarie a fost cu22% mai mare decât cea a daunelor achitate în contul poliţelor de asigurare a locuinţelor pe parcursul lunii ianuarie. Compania achitase despăgubiri de 93.000 de euro pe acest segment în luna ianuarie.

Condiţiile meteo nefavorabile din această iarnă au însemnat pentru asigurători şi despăgubiri mai mari achitate în contul poliţelor auto sau de asigurare a mărfurilor transportate.

Daunele în creştere pe asigurări de locuinţe vin în contextul în care gradul de cuprindere în asigurare a proprietăţilor a crescut semnificativ în ultimii doi ani, ajungând la sfârşitul anului trecut la 59% din numărul total al caselor şi apartamentelor. Primele subscrise de asigurători din aceste poliţe s-au majorat cu 70% anul trecut, până la 675 milioane lei, numărul total al contractelor ajungând la aproape cinci milioane.